Besplatan prevoz za grad Beograd!

Procesi pranja tepiha

Procesi mašinskog pranja

Kako funkcioniše mašinsko pranje tepiha?

1

Mašinsko trešenje

2

Mašinsko pranje

3

Ispiranje i Centrifugiranje

4

Sušenje u komorama

5

Usisavanje i Četkanje1. MAŠINSKO TREŠENJE

Predstavlja prvi proces pranja tepiha. Svaki tepih prolazi kroz mašinu za trešenje gde se dubinski odstranjuje sva prašina i prljavština. Za tepih koji ne prođe kroz ovaj proces smatramo da nije ni dobro opran!

2. MAŠINSKO PRANJE TEPIHA

Ovaj proces započinjemo potapanjem tepiha u vodu uz dodatak hemije koja razblažuje prljavštinu na tepihu. Nakon toga tepih prolazi kroz mašinu za pranje tepiha, gde se određuje pritisak četki u zavisnosti od debljine tepiha.

3. ISPIRANJE I CENTRIFUGIRANJE

Ovaj proces obavlja posebna mašina. Prvi deo procesa je ubacivanje čiste vode što doprinosi odstanjivanju hemije iz tepiha. Drugi deo procesa je centrifugiranje gde se za jako kratak period dobija tepih koji je od 85-95% suv. To pomaže da se ceo proces pranja i sušenja tepiha završi za što kraće vreme, kao i da se sačuva kvalitet svakog tepiha.

4. SUŠENJE U KOMORAMA

Nakon ispiranja tepiha u centrifugi, sledeći korak je sušenje tepiha. Tepihe sušimo u specijalnim prostorijama - komorama koje su opremljene tehnologijom za izvlačenje vlage i duvanjem. Komore nam omogućavaju da tepihe osušimo nezavisno od godišnjeg doba i temperature, čak i kada pada sneg.

5. USISAVANJE I ČETKANJE

Suvi tepisi prolaze kroz poslednji tretman - usisavanje i pakovanje. Tepisi se pakuju u streč foliju koja štiti tepihe od potencijalnog prljanja prilikom trensporta.