Besplatan prevoz za grad Beograd!

Tepisi bez prašine i mrlja: Proces pranja tepiha korak po korak

Proces pranja tepiha

Prednosti profesionalnog pranja tepiha

U našem svakodnevnom životu tepisi igraju ključnu ulogu u stvaranju udobnosti i estetskog izgleda našeg doma. Međutim, kako vreme prolazi, tepisi mogu postati prljavi i istrošeni zbog svakodnevnog habanja i nakupljanja prašine. Da biste očuvali njihovu lepotu i dugovečnost, važno je čistiti ih redovno. U ovom blogu, uputićemo vas kroz proces pranja tepiha korak po korak.

Korak 1: Preuzimanje tepiha
Prvi korak u procesu pranja tepiha podrazumeva preuzimanje vašeg tepiha od strane naše usluge pranja tepiha. Ovaj korak je ključan kako bismo osigurali da se vaš tepih pravilno tretira i temeljno čisti.

Korak 2: Provera, merenje i slikanje tepiha
Nakon preuzimanja, naši stručnjaci će pažljivo pregledati vaš tepih kako bi detaljno procenili njegovo stanje. Takođe će izvršiti precizna merenja i napraviti fotografije tepiha kako bismo imali detaljnu dokumentaciju o njegovom početnom stanju

Korak 3: Mašinsko trešenje
Prljavština, prašina i sitne čestice koje su se nakupile u tepihu treba prvo temeljno ukloniti. To postižemo pomoću mašinskog trešenja. Vaš tepih se pažljivo stavlja u ovu mašinu, koja ga energično trese kako bi se oslobodio veći deo prašine.

Korak 4: Mašinsko dubinsko pranje
Nakon trešenja, tepih se šalje na mašinsko dubinsko pranje. Ovaj korak uključuje upotrebu posebnih mašina i deterdženata koji dubinski prodiru u vlakna tepiha kako bi uklonili mrlje, nečistoće i bakterije.

Korak 5: Centrifugiranje tepiha
Nakon dubinskog pranja, tepih se stavlja u centrifugu kako bi se uklonila višak vode. Ovo osigurava brže sušenje i sprečava stvaranje nepoželjnih mirisa.

Korak 6: Sušenje tepiha
Tepih se pažljivo postavlja na posebne nosače ili sušilice kako bi se osušio. Sušenje tepiha obično traje nekoliko sati i važno je da se tepih potpuno osuši kako bi se izbegli problemi poput plesni ili mirisa.

Korak 7: Četkanje
Nakon sušenja, tepih se četka kako bi se obnovila njegova mekoća i lepota. Ovo takođe pomaže u ravnomernom raspoređivanju vlakana i čini tepih mekšim na dodir.

Korak 8: Pakovanje tepiha
Konačno, nakon završenog procesa čišćenja, vaš tepih se pažljivo i sigurno pakuje kako bi se zaštitio od prašine i mogućih oštećenja tokom transporta ili skladištenja. Nakon što je tepih pažljivo spakovan, spreman je da se vrati u vaš dom, vraćajući svežinu i lepotu tepihu.

Redovno održavanje i pravilno pranje tepiha su ključni faktori za produžavanje njihove trajnosti i očuvanje njihove lepote. Ako želite da vaši tepisi uvek budu čisti, sveži i dugotrajni, profesionalno pranje tepiha je pouzdan način da postignete ovaj cilj.